Faciliteiten

Experience in the Dark: Uniek en Uitdagend

Pro Bista biedt geïnteresseerden sinds 2007 een unieke ervaring in het donker bijvoorbeeld Diner arrangement, Happy Hour, Trouwrecepties, Speeddating, Teambuildings. Deze activiteiten worden georganiseerd voor een groep van minimaal 10 personen en het eten wordt bereid door proffesionele cateraars en uitgeserveerd door enthousiaste Pro Bista cliënten in samenwerking met professionals op het gebied van evenementen.
Kortom ieder deelnemer stelt hun zintuigen op scherp en proeven letterlijk en figuurlijk de wereld van blinden en slechtzienden

Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons.

Top ↑

Recreatie- en Simulatieruimtes: Ruim en Functioneel

Het Pro Bista Centrum beschikt over meerdere moderne binnen- en buitenruimtes, waar cliënten elkaar ontmoeten en recreëren. Zo is er een activiteitenzaal, een ontmoetingsruimte, een overdekte buitenruimte, een speeltuin en een kinderlokaal, waar jonge cliënten kunnen spelen en ook training, begeleiding en schoolondersteuning ontvangen om te leren omgaan met hun beperking.

Daarnaast beschikt de stichting over een aantal simulatieruimtes in de vorm van een nagebouwde keuken en slaapkamer,. Hier wordt geoefendmet het uitvoeren van alledaagse activiteiten in aangepaste vorm. Sinds kort is er ook speciale donkere kamer waar jonge en oude clienten zonder prikkels kunnen ontspannen en converseren en waar hun restvisie en fijne motoriek wordt gestimuleerd.

Top ↑

 

Faciliteiten Verhuur

Om extra inkomsten te verwerven stelt Pro Bista diverse ruimten beschikbaar voor de verhuur. Het centrum beschikt over een grote zaal, kleinere ruimtes, speeltuin, bussen en goede parkeervoorzieningen en heeft een veilige en centrale ligging. Het centrum leent zich uitstekend voor personeelsfeesten, verjaardagen of recepties, ook kan het prima benut worden voor vergaderingen en trainingen.

Voor meer informatie over onze verhuuractiviteiten, neem contact met ons op.

Download

Top ↑

Transport: Speciaal en met begeleiding

Fundashon Pro Bista (FPB) biedt speciale transport en met begeleiding.

Hiervoor heeft FPB 5 bussen om deze dienst te verlenen. Waaronder een rolstoelbus.

Cliënten die speciale transport nodig hebben en/ of met begeleiding en kunnen dit niet zelf regelen, kunnen een beroep hierop doen.

En komen in aanmerking wanneer ze aan de volgende criteria’s voldoen:

Is cliënt bij FPB.
Heeft geen eigen vervoer.
Heeft geen mantelzorg om hierbij te ondersteunen.
Heeft geen middelen (ook liquide middelen) om dit zelf te regelen.
Woont zelfstandig en niet in een instelling.
Het gevraagde hulp (transport) waarborg en/ of bevordert de zelfredzaamheid bij de cliënt en levert een directe bijdrage bij het verhogen van zijn levenskwaliteit.

Top ↑