Vrijwilliger-Donateur-Stagiaire

Word vrijwilliger

 • Uw hulp is waardevol. Vrijwilligers zijn een drijvende kracht achter onze stichting en hebben een grote toegevoegde waarde. Zij ondersteunen onze vaste krachten en zijn de motor achter veel belangrijke en leuke activiteiten . Onze vrijwilliger dragen bij aan de integratie van blinden en slechtzienden in de gemeenschap, maar ook genieten van het contact met de doelgroep en met elkaar.
  Word vrijwilliger bij onze stichting. Informeer naar de mogelijkheden binnen Pro Bista en lees meer over onze vrijwilligersactiviteiten.

Download

Vrijwilligerspool: Divers en onmisbaar

Vrijwilligers spelen een cruciale rol binnen Pro Bista. Zonder hun hulp  waren n veel activiteiten onmogelijk. Momenteel telt de  stichting circa 150 vrijwilligers, die bezig willen zijn met de integratie en empowerment van hun blinde en slechtziende medemens. Naast innerlijke gedrevenheid, zijn gezelligheid en een inspirerende werkomgeving belangrijke motieven om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

De vrijwilligerspool van Pro Bista is divers en kleurrijk. Vrijwilligers variëren in leeftijd, sexe en opleiding en kunnen ziend, slechtziend of blind zijn. Afhankelijk van hun mogelijkheden en wensen, worden zij op vaste basis of incidenteel ingezet. Zij begeleiden vervolgens activiteiten waar zij de meeste affiniteit mee hebben en op vlakken waar de stichting het meest behoefte aan heeft.

 

Top ↑

Vrijwilligerswerk: Zinvol en gezellig

Vrijwilligerswerk binnen Pro Bista is er in vele soorten en maten voor wie zinvol en gezellig aan het werk wil. Vrijwilligers worden ingezet bij activiteiten, transport, revalidatie en onderwijs of kunnen hulp verlenen en sociale begeleiding. Daarnaast kunnen zij aan de slag in de opnamestudio, de bibliotheek en in het Hospitality Team of helpen met administratieve taken en geldinzamelacties.

Vrijwilligers kunnen op regelmatige of incidentele basis bij Pro Bista aan de slag, afhankelijk van hun wensen en mogelijkheden. Dit gebeurt na een zorgvuldige aannameprocedure, een periode van training en begeleiding en een vast evaluatiemoment. Wanneer alle partijen tevreden zijn over de inzet en geleverde prestaties, krijgt de vrijwilliger de officiële titel ‘Vrijwilliger’ en een helder contract.

 

Top ↑

Vrijwilligersbegeleiding: gestructureerd en professioneel

 

Vrijwilligers worden binnen Pro Bista goed begeleid. De commissie ‘Vrijwilligers’ werkt hard aan de professionaliteit en continuïteit van het vrijwilligerswerk binnen de stichting. Zij heeft hierbij oog voor de rechten èn plichten van deze onmisbare groep en bewaakt de kwaliteit van hun vrijwillige dienstverlening en zorg aan Pro Bista cliënten.

De commissie zorgt dat het vrijwilligerswerk goed georganiseerd wordt en dat de afzonderlijke vrijwilligers hun verplichtingen nakomen. Daarnaast komt zij op voor de (gelijke) rechten van alle vrijwilligers en zorgt zij dat deze groep de begeleiding en training krijgt die nodig is  om met plezier en professionaliteit aan de slag te gaan.

Aanmeldprocedure: helder en gefaseerd

Vrijwilligerswerk is bij Pro Bista allesbehalve vrijblijvend en het binden en boeien van de juiste vrijwilligers is van groot belang. Hiervoor zet de stichting verschillende middelen in. Een heldere aanmeldprocedure, een actieve vrijwilligerscommissie, extra begeleiding en training, veel onderlinge uitwisseling en gezelligheid en een onkostenvergoedingen, waarmogelijk, helpen daarbij.

Iedere vrijwilliger krijgt informatie, een rondleiding en een kennismakingsgesprek. Wanneer het klikt wordt een oriëntatieperiode ingelast met training en begeleiding en een evaluatiemoment. Na een goede afronding van deze periode volgt een contract. Hierna kan de nieuwe vrijwilliger actief participeren in de vergaderingen die de de commissie ‘Vrijwilligers’ regelmatig belegt.

 

Top ↑

Word stagiaire

 • Jouw bijdrage betekent veel. Onze stichting biedt studenten, die begaan zijn met onze doelgroep, graag een plek om zich te ontwikkelen. Daarnaast zoeken wij regelmatig naar HBO en WO stagiaires uit het buitenland, die door hun afstudeerstage iets tastbaars initiëren en achterlaten in de vorm van een advies, rapport, onderzoek of een concreet en haalbaar plan.
  Word stagiair en laat iets tastbaar voor ons achter. Informeer naar openstaande stageplekken binnen Pro Bista  en lees meer over onze organisatie.

”Word donateur

 • Uw steun is belangrijk, want het geld van de overheid dekt bij lange na niet al onze initiatieven. Met uw bijdrage in de vorm van collectegeld, sponsoring, specifieke projectfinanciering. Met uw gift kunnen wij innoveren en meegaan met de snelle ontwikkelingen in de techniek die het leven van onze doelgroep vergemakkelijken en hun mogelijkheden enorm vergroten.
  Word donateur en steun ons. Informeer naar de mogelijkheden. Lees meer over de verschillende manieren om geld te doneren en laat ons u op de hoogte houden van waar uw steun toe leidt.

  Mocht u een gift over willen maken aan Pro Bista, dan kan dat op een van de volgende banken:
  Maduro & Curiel’s Bank (MCB): 147-089-02
  Banco Di Caribe (BDC): 167.123.01

   

  Credit card

  Wilt u gebruik maken van uw credit card? Druk op deze link en kies dan een van de bedragen hieronder of bepaal zelf een ander bedrag.

   

  Op locatie:

  Cash of Swipe

   

  Top ↑